Okay
  Public Ticket #1335367
Moving Home Page Modules
Closed

Comments

  • BITS WebMaster started the conversation

    I am trying to put a video module in place of "news" section, change the color of the social icons (I have downloaded the plugin and changed the parameters there in settings but doesnt seem to be working_ and I want to change the color "green" in the website to match the green in the logo .  PLEASE HELP!  I go ot the home page "page" and there isn't anything there - no shortcodes to enter or parameters or settings to change.  I'm very confused how to start customizing this... 

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    If you need to replace the news section you will need to navigate to Appearance->Theme Settings and under Homepage Options select the page with your plugin shortcode you want to replace the news section.

    Have you tried to change the background Color of your social icons from Appearance->Widgets in your Header Sidebar 

    in the Social Ignited widget in the Icon Background Color option?

    You can select a color theme from Appearance->Theme Settings->Appearance Options. To create a new color scheme you can navigate to the /colors/ folder of the theme create a new css file with the desired name, paste in it the contents of the default.css file and modify the color values according to your preference. Once it's done you can apply the new color template to your theme.

    Try installing the WP Editor plugin to enhance the default editor and then navigate to the /themes/muzak/colors/ folder to upload and file the color files.

  • BITS WebMaster replied

    Thanks for the info!  I changed the transparency in appearance settings and that helped with the green in homepage background.  So to display videos, I'd have to change the video page?  I'll try what you suggested there.  I tried adding youtube video pages/links but they're showing up as posts with no video. They're NOT like the sample at all.  Regarding social ignite I did change the info in the plugin settings but not header.  Still-  anymore help with the video page would be great! How do I use the shortcodes for this theme?  Plug it into a "page" and link it?  Trying to figure this all out still.

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    I thought you needed a different video plugin in your homepage replacing the news section. Is this what you need? Or you need to recreate something from our demo?

  • BITS WebMaster replied

    I want to create something from your shortcodes if possible - just display one big video for main vide, and maybe 3 thumbnails underneath followed by past events section and instagram feed. that's all I really want on the homepage. Would I create a new page to accomplish this? Also regarding the sidebar/social ignite, I figured out how to change color, but when I updated Homepage sidebar #1, the changes are showing up blank.  It seemed to work and register an hour ago and now nothing.  Thoughts?  Thanks for the speedy reply!

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    this seems quite complicated, but you can use a page builder like Elementor(free from Elementor) to achieve this, then use the page builder template when creating a new page under Page Attributes.

    You are not using the Homepage Template, so your homepage sidebar will not render.

  • BITS WebMaster replied

    Thanks for the reply!  download the plugin and create a page style I want, just select the page to show on the front page "page" and the new page I created should show up?  Also, how do I change the sidebar for a "custom page" that I created?  Do I change the "page" sidebar for it to display if I'm not using the "homepage" template?

  • BITS WebMaster replied

    I downloaded the plugin Elementor and its working good.  My only concern - when I published it, the sidebar is gone.  I tried updating the Pages sidebar and still nothing shows up.  Any suggestions? Also none of my links off seem to be working.  I changed the default VIDEO page to another name and linked via a button and it's giving me a 404 page.  Thanks again for the help!

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    I can see the page sidebar here http://buildinginthestreets.com/about/ for example. What are you trying to achieve exactly?

    In which links are you reffering to? In order to remove 404 errors Go to Settings -> Permalinks and press "Save Changes" in order for your permalinks to be regenerated.

  • BITS WebMaster replied

    I want a sidebar on the homepage.  I used the pagebuilder template and builder (elemento) like you suggested and created a homepage somewhat like I wanted, but lost the sidebar in the process.  Can I put it back via CSS or something in theme settings?  With the error page...I want to display the videos on the page in the "video gallery" format as showcased in the MUZAK theme sample page(s), so I changed the video with 2 columns filtered page to "latest videos", added about 3 YouTube links, but when I linked to the page with a button from the homepage , it took me to a 404  page instead.  I copied the permalink fro the page directly and it still didnt work

  • BITS WebMaster replied

    Also regarding the color, could i change the "green" color by using the custom CSS? Maybe override the default color hex with my own custom color without touching the css file.

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    you can add any sidebar you wish in your frontpage via the Sidebar tool from Elementor!

    Do you mean this http://buildinginthestreets.com/videos/ page?

    Have you created a new page with the Videos Template selected? Make sure your page slug does not have the name videos 

    since its reserved from the Videos custom post type(so It might be causing these 404 page issues).

    Changing the CSS file would be the best and fastest  option. but if you wish have a look at this guide http://www.cssigniter.com/docs/article/using-the-developer-tools/

    It will help you learn how to use your browser's developer tools in order to be able to locate such styling easily and quickly.

    Let me know if you get stuck somewhere

  • BITS WebMaster replied

    Thanks for the tip on changing the page name - that worked great!  There seems to be a display issue - when I selected two column videos, with 4 videos max (homepage) its only showing three videos, with the fourth just a white bar.  Same weird thing is happening with sidebar video section and the "exclusive vids" page. Any suggestions as to what this could be?  

  • BITS WebMaster replied

    Also, it seems my link to view all my events isnt working.  Is the page just called "events"? Maybe I changed a page I shouldnt have?  How can I get http://buildinginthestreets.com/events/ to work?

  • BITS WebMaster replied

    UPDATE:  I figured out how to display an events page by creating a new page with an events template.  I'm wondering how to make my photo galleries (i created 3) show up on a single page like the videos and events do/are.  When I try and use the template, it gives me an 404 even though the page is published.  Any suggestions?

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    Again you will need to create a new page with the Photo Galleries Selected.

    Make sure you have a different name in your slug again than  galleries.

    Finally, make sure to have featured images in all you videos and galleries www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-add-featured-image-or-post-thumbnails-in-wordpress/

  • BITS WebMaster replied

    I did as you suggested, and created a new page - "BITS X PHOTOS" and linked the "more photos" homepage button to the page, and its still throwing an error.  It seems to be adding a space (/%u200E) after the link for some reason.  I tried deleting and resaving it and still nothing.  Check out the homepage and click the photos button after the gallery display to see what I mean...

    http://buildinginthestreets.com/

  •  332
    Vasilis replied

    Hi there,

    it seems http://buildinginthestreets.com/bits-x-photos/ works great. but the link is wrong in the button. Make sure you have the correct link in your Elementor button.

  • BITS WebMaster replied

    Thats what I'm saying - the link for the button keeps changing and adding that % after.  Should I try creating a new page?

  •  332
    Vasilis replied

    Is it possible to send me WordPress credentials in a private reply so I can take a look at this?